Teneriffa 13/14

Här ovanför är lite blandade bilder från resan till Teneriffa 
 
Hela familjen åkte iväg förra fredagen, 27 december, och kom hem igår. Vi var alltså borta i en vecka över nyår. Det var väldigt skönt att komma iväg till värmen och bort från kalla Sverige utan snö. Vi har aldrig åkt iväg till ett varmt land under vintern så det blev ju en extra stor värmeskillnad när vi kom ner, vilket var helt underbart. Teneriffa har ju sin kallaste period nu, de är vinter där precis som här, men temperaturen låg ändå runt 20-25 grader där så det var som svenk sommar. Fantastisk. Vi alla hann bli lite bruna trots deras vinter, haha.
 
Under veckan så gjorde vi många utflykter till olika platser. En dag besökte vi acualand som är ett stort vattenland med massor av vattenruschelkanor och en helt fantastisk delfinshow som vi såg, aldrig sett någon bättre delfinshow som denna, makalöst var det. Där ifrån har jag dock inga foton. Dagen efter acualand besökte vi Jungle Park som är en djurpark som egentligen inte var så stor och fantastisk som vi trodde, men vi hade en jätte bra och solig dag iallafall. Där har jag allafall många bilder på djur som jag tar i ett eget inlägg. Sista dagen hyrde vi bil och åkte upp till vulkanen Teide som är spaniens största (3715 m.ö.h). Vi var tyvärr inte enda uppe på toppen för kön till liften upp (ja, det fanns såklart ingen bilväg upp till toppen..) var så lång så det skulle ta flera timmar. Vi kom cirka 2300 meter upp iallafall och det är ju också väldigt högt. Det var fullt med lava överallt som vulkanen hade sprutat för måååånga år sedan som var jätte häftigt att se. Där har jag också många bilder på som kommer. De andra tre dagarna så hängde vi mycket i poolen som var Teneriffas enda varmvattenpool, helt underbart skönt. Där badade vi flera timmar..varje kväll också när det blev mörkt, innan middagen. Vi gick också ner till strandpromenaden flera gånger och åt på många olika restauranger.
 
Kan även berätta lite om själva hotellet i sig. Det heter Mar y Sol och är ett lägenhetshotell anpassade till personer med rörelsehindrade funktioner. Det var alltså många som åkte runt i rullstolar och permobiler. Det ligger i staden Los Cristianos i södra delen av Teneriffa. Varför vi bodde just där var att pappa känner en som äger en lägenhet där och även är delägare till hotellet, som vi fick låna. Det var många personer där som kollade på oss eftersom vi inte satt i rullstol.. man kände sig lite föör normal för att vara där. Hotellet var annars väldigt bra och man vande sig ganska snabbt med alla rullstolar, haha. Om jag säger de saker som var bäst så var det poolen, helt klart, och frukosten, som vi åt varje dag.
Här är en bild från google över hotellet med poolerna (den till höger är den varma och den till vänster den kalla: 
 
1 Bitta:

skriven

Så roligt att du har skrivit igen,väntat på det.ser att ni har haft det jätte bra o gjort många roliga saker.Kram Bitta

Kommentera här: